Ompa vaan ollut päivä. Nukuin yön taas huonosti ja ties jo kuinka mones joten tietäähän sen, pinna on tiukalla ollu koko päivän. Ilmeisesti lapsiinkin tarttunut kokoajan toisiaan ärsyttässä. Ku toi teki sitä si taas toi teki tätä. Ku toi teki niin ni mä tein noin ja toi aloitti eikun toipas...sit ku sanon jotain niin si naristaa siitäkin. Arg!

Alakerran siivous ei sitten edenny mihinkään. Kun minä en jaksanut vai millään. Hyvä kun jaksoin pestä pyykkiä. Joo taas pyykkiä. Tänään vain 3 koneellista. Enempään ei puhteita ollu. Astiakoneenkin laitoin tänään. Jospa pääsis noissa tiskeissä sitten ajantasalle joskus.

Meidän ei pitäny tänään käydä autolla missään, mutta kuten aina se ei pidä se ajatus ollenkaan. Aamupäivällä käytiin ostaa hunajaa ja samalla katsoo aaltoja kun oli niin kovin kova tuuli ja hyi kun kylmä. Joo ja minä en omista talvitakkia tai joo omistan mutta siihen tarttee sen parikyt kiloa ainakii pois et mahtuu päälle edes jotenkin.

Aamulla otin palan  eilistä pitsaa ja kahvia. Päivällä ruaksi sitten olikin riisiä ja kanakastiketta. Oikei kanakastikkeeseen lorautin hieman kevyt ja paksu ruokakermaa. Ja ehkä meni otettua liikaa mut ku se oli niin hyvää. Ja illalla sitten no joo kaks :(  sellainen pieni hamppari sellaien kaupasta mis sämpylä ja pihvi, sinne väliin triplajuusto ja pari metvurstin siivua. Mutta tässäkin asiassa olisin ennen syöny niitä ainakin kolme (ehkä)

Saunassa käytiin äsken ja letku puhallettiin jo vedestä tyhjäksi ettei se mene sitten jäähän. Talvella koitetaan aina niin tehdä et tyhjätään se. Ja usein saadaankin sinne tammikuuhun se menee niin ja sitten meneekin veden kantamiseen tai viedään vain löylyvesi ja käydää si suihkus sisällä. On meil sähkösaunakin mut se on sieltä ja syvältä siellä ei saa kuin vain pahemman mielen. Kaks kertaa on tän kohta kuuden vuoden aikana lämmitetty ja se oli silloin alku aikana nyt otettu sulakekin pois ettei lapset mee vahingossa vääntää ku se sauna tuolla vintillä mis lastenkin huoneet.

Poika meni mummulle yöksi ja serkutkin siin liki niin varmaan siks halus kans ja ku voi saunaan sen kipsin kanssa tulla. Likka on ny vintillä ja ootellaan et nukahtas kun lämmittettiin hieman tuvan puolta saunalla kans jos me sinne si hilpastas ellei väsy käy voimille...