Niin jumissa kuin ihminen olla ja saattaa. Pää on jumissa, suolentoiminta on jumissa, painokin jumissa. Mutta enpä oo kakspäiviä pitänytkään. Kun hyvä kun jaksaa mennä eteenkäpäin, taaksepäin on helpompi kun sinne on alamäki. Ylös tuntuu olevan liukas ylämäki. En oikein tiedä mikä tämän laukaisi.

Taas olen riesana miehelleni joka joutuu taas pinnistää ja tekeen paljon ja vain sen vuoksi etten tuumaa jaksaa mitään. En saa nukuttua kunnolla näen painajaisia joista mieheni saa minua herätellä eli hänkään ei saa nukuttua.

Työkuntoutuksessa en ole ollut tälle viikkoa enkä ole ensiviikollakaan. Olisin kyllä mennyt mutta mies ei päästä. Muutenkin hän aivan kokoajan tässä lähellä. Jos hän käy jossain pitää minun lähteä mukaan. Pelkää kai et teen itselleni jotakin sillä välin tai et häippäsen ja teen sitten. Ja voihan se kai ihan aiheellinen pelko ollakin kun katsoo ajassa taaksepäin.

Sitten muuhun, tuo riittää jumituksesta tälle kertaa. Vaikka kuinka olisi paha olla ja ahdistaisi pakko vain mennä arkia jotenkin ihan lasten takia.

Poika tuli kotiviikonlopulle tänään. Päivällä laitettiinkin koko perheen voimin jouluvalot eli minun mielestä kaamosvalot. Meillä tuossa saunan verannalla onkin läpivuoden ja saunassa kans ja saunan pukuhuoneen puolella. Mutta ne loputkin laitettiin.

Sitten koitin leipoa kuivakkuja yms. Noh, ei oikein menny kuten strömsöössä... eikä paljon missään muuallakaan. Ai niin miksikö leivon. Isänpäivän takia? no ei kun tavallaan mutta neidin synttäreiden kunniaksi. Juuh, huomenna ois kai 5 likkaa tulossa neidin synttäreille.

Rahaakin eilen jopa tuli niin ei tarvinnu alkaa liikaa vääntää kun voi ostaa si kaupastakin. En olisi hirmuisesti jaksanu mutta kun ei tässä kysytä. Mies on kyllä auttanut siivoamisessa ei siinä mitään. Ja sekin mua harmittaa kun joutunu tekeen niin paljon. Itse kyl sanonu että ei haittaa. Ja hän koskaan ollu ruan teko mieskään. Ei vaan koskaan oo opetettu eikä tarvinnu opetellakaan. Nyt jotain perusjuttuja opettanu ja sanonu et säveltää saa ja kokeilla ei haittaa jos joskus menee pieleen kun mullakin usein. Usein kukaan ei vaan oo näkemässä kun ehdin ne hävittää.