http://www.minaolen.com/lehti/art1_202.html kopioitu teksti tältä sivustolta tämä koskee minun veriryhmääni ja tätä lukiessani voin todella alkaakin ymmärtää  paremmin kroppaani. Osittain siinä on asioita joita olen jo itsekin laittanut tässä merkille.

"AB-veriryhmä on mutkikas, kuten tutkimuksessakin sanotaan. Toisille AB-veriryhmään kuuluville ruis tuntuu sopivan erinomaisesti, vehnä taas ei. Joidenkin AB-veriryhmään kuuluvien kohdalla tilanne on kuitenkin täysin päinvastoin. Olisi mielenkiintoista tietää, miksi toisilla korostuu A-antigeenin ominaisuudet, toisilla taas B-antigeenin ominaisuudet.

Veriryhmän mukaisesta ruokavaliosta saa suuntaviivoja myös siihen, mitä lisäravinteita ja yrttejä kannattaa itse kunkin suosia. Markkinoilla on paljon erinomaisia lisäravinne- ja yrttivalmisteita, joista moni on saanut paljon apua. Mutta kaikki ei sovi kaikille. Osa valmisteista voi olla täysin tehottomia, toisinaan jopa haitallisia, riippuen siitä mihin veriryhmään kuuluu."

Tässä taas täältä lainattua http://aikaelaa.blogspot.fi/2012/04/monimutkainen-moderni-ab-veriryhma.html

"Monimutkainen, moderni AB-veriryhmä

 
AB-tyyppi on alle tuhannen vuoden ikäinen, biologisesti monimutkainen ja harvinainen veriryhmä. Siinä on piirteitä sekä A- että B-tyypistä, siksi AB-tyyppiin kuuluvan kannattaisi perehtyä näihin kaikkiin kolmeen. Periaatteessa useimmat A- ja B-tyypille sopimattomat ruoka-aineet ovat haitallisia myös AB-tyypille, tosin poikkeuksiakin on.

Näin D'Adamo ja Whitney kuvailevat tiivistäen AB-tyyppiä:
  • Reagoi vaihtuvaan ympäristöön ja ravintoon kameleontin tavoin
  • Herkkä ruuansulatuselimistö
  • Erittäin sietokykyinen immuunijärjestelmä
  • Selviytyy stressistä parhaiten henkisyyden, fyysisen tarmon ja luovan energian avulla
  • Kehitysopillinen arvoitus

AB-tyypille erittäin hyödyllisiä ruoka-aineita:

  • kalkkuna, lammas, kani
  • etanat, hammasahven, meriahven, puna-ahven, hauki, kirjolohi, kuha, turska, makrilli, taimen, sardiini
  • farmer, feta, mozzarella, ricotta, raejuusto, vuohenjuustot, vuohenmaito, kefiiri, jugurtti, hapankerma
  • oliiviöljy
  • kastanjat, maapähkinät, saksanpähkinät
  • navypavut, pintopavut, punaiset pavut, soijapavut, vihreät linssit, tofu
  • hirssi, kaura, ruis, speltti-vehnä, riisi
  • essealaisleipä, hesekielinleipä (idetetystä viljasta)
  • alfalfan eli sinimailasen idut, kurkku, lehtiselleri, persilja, voikukka, valkosipuli
  • curry, piparjuuri
  • punajuuri, bataatti, palsternakka, munakoiso, parsakaali, kukkakaali, lehtikaali
  • ananas, greippi, sitruuna, luumu, kiivi, viikuna, viinirypäle (luomu!)
  • karviaiset, kirsikat, karpalot
  • yrttiteet: auringonhattu, ginseng, inkivääri, kamomillasaunio, lakritsinjuuri, ruusunmarja sekä vihreä tee
  • kahvi (pari kupillista päivässä)

Haitallisia ruoka-aineita:

  • ankka, hanhi, kana, biisoni, hirvi, nauta, sika, peltopyy, viiriäinen, sydän
  • aurinkoahven, kampela, suolattu silli, hummeri, ravut, osterit
  • brie, camembert, parmesan, sinihomejuusto, sulatejuustot, jäätelö, kirnupiimä, täysmaito, voi
  • auringonkukkaöljy, maissiöljy, seesamiöljy
  • adsukipavut, härkäpavut, kidneypavut, limanpavut, mustapavut, mustasilmäpavut
  • auringonkukansiemenet, hasselpähkinät, kurpitsansiemenet, seesaminsiemenet, unikonsiemenet
  • kamut-vehnä, maissi, tattari, ohra
  • avokado, artisokat, mustat oliivit, paprika, jalapeno, retiisi, mung-pavun idut
  • anis, cayennepippuri, chili, kapris, maustepippuri, valkopippuri, liivate, etikka
  • appelsiini, banaani, granaattiomena, guava, karambola, kookospähkinä, mango, persimon, raparperi
  • virvoitusjuomat, musta tee, väkevät alkoholijuomat



Siinäpä tietoutta AB-ryhmästä. Tästä uudesta muunnoksesta on vielä paljon opittavaa, ja uskoisin, että AB-tyypille on erityisen tärkeää kuunnella omaa oloaan ja ottaa yksilölliset piirteensä huomioon ruokavalionsa suunnittelussa. AB-tyypillä on paljon sekä erittäin hyödyllisiä että haitallisia ruoka-aineita. Etenkin ne, joita käyttää paljon ja usein, kannattaa ehkä kokeilla valita hyödyllisten luettelosta!"

 

Näihin tulen tässä aikojen saatossa katsomaan kuinka kroppani reagoi ja kuinka monta asiaa voin ns. allerkirjoittaa oman kroppani osalta. Mutta tämä vain silloin kuin muilta asioilta ehdin.