Tässä tullut pitkä, aivan liian pitkä tauko kirjoittamisen kanssa. Siihenkin on syynsä. Tai ainakin tekosyynsä ihan kuinka kukakin sen haluaa itse ajatella. Olen ollut omasta mielestäni aika väsynyt. Tuntuu ettei ole ollut minkäänlaista rauhaa kirjoittaa ja kun on olisi ollut on pää ollut niin jumissa ettei ole nähnyt enää kirjaimiakaan kunnolla sekä ajatukset ei oo kovin selkokielistäkään ollut. Ihan kuin ne nyt koskaan noin muutenkaan olisi. 

Tässä voisin aloitella pojan asioissa. On uudessa paikassa ollu tosi vaikeaa ja hekään eivät koe et voivat oikein pitää poikaa koska muut pelkäävät siellä ja on isoilla teineillä tullut yökasteluakin kuulemma kun eivät uskalla mennä vessaan. On pojalla myös itsensä tappaminen tullut lisää puheeksi ja ihan mennyt jo siihen asteeseen että jostain suunnitelmistakin puhunut. Nämä tulee aina sen ns.kohtauksen aikana. Kaksi kuukautta poika siellä ollut ja lähes viikottain useampia kiinnipito tilanteita tullut ja saanut kaapin oven irti, kolme reikää huoneen seinään ja pleikan rikki yms. pienempää.

Oikeastaan nämä kaikki tapahtui tämän ensimmäisen kotiloman jälkeen kun poika ei saanutkaan pyöräänsä mukaan josta hepuli ja juoksi sisälle eikä kellää ollut avainta ja kun saimme houkuteltua ulos oli raju kiinnipito tilanne. Onneksi mies oli paikalla. Kun saimme autoon niin oli hoitajilla avain jäänyt autoon ja kun poika kerkeksi laittaa oven lukkoon. Onneksi aukaisi sitten. Tämän jälkeen poika ei päässyt puoleentoista kuukauteen kotilomille ja koska meillä ei ollut varaa emme me päässeet pojan luokse. Soittelimme ainakin 6 kertaa viikossa kuitenkin aina jompikumpi ehti ensin. Toki pojalla siellä paljon hyviäkin hetkiä oli näiden ikävien lisäksi. 

Pyörän poika sinne sai maaliskuun loppusella kun ystäväpariskunta kävi kylässä viikonlopun. Juhlimassa synttäreitäni tavallaan ja he veivät pyörän. Se viikonloppu oli mahtava viikonloppu. Nyt kun vaan saisi samanlaisia. Lähinnä aika raha ja lastenhoitokysymyshän tuo on. Sillä Likalla vain yksi tukivkl kuukaudessa ja pojan tilanteesta en ny tiedä kun on tosiaan toista viikkoa taas osastolla. Tänään tulee itseasiassa kaksiviikkoa täyteen ja on nyt toistaiseksi kun sijoituspaikka ei pysty ottamaan toisten lasten takia poikaa kun kokee tämän uhkaksi muille ja pojalle itselleen. 

Osastojakson pituudesta ei ole tietoa. Ensin kun piti olla vain se kaksiviikkoa ja sitten toistaiseksi ja nyt on väläytetty kesään ja onko se kesä toukokuun vai siihen kun lastenpsyk.osasto menee kesäsulkuun eli kesäkuun loppuun ja mites sitten. Sekä viikonloput kyseinen osasto on myös kiinni. Sen ensimmäisen viikonlopun järjestivät yhden työntekijän sinne ja nyt poika oli viikonlopun kotona joka meni hienosti. Ja tuossa soittivat ja kysyivät tulevasta viikonlopusta ja sanoin et meni tosi hyvin ja otettaisiin tulevallakin kotiin jos sosiaalipuoli vain luvan myöntää ja he sieltä sitten asiasta lupasivat soittaa kuten tekivät viimeviikollakin. Koska emme voi ottaa ilman heidän lupaansa poikaa kotiin vaikka kuinka haluaisimmekin.

Likan tilanne ois sitten tällä hetkellä sillä tavalla hyvä että ekaluokka lähenee loppuaan ja hienosti on  mennyt. Matikan kokeesta toi 28/30 kotiin näytettäväksi ja noin muutenkin oon tyytyväinen lähtöasetelmaan kuinka vähän ongelmia on tullut ja kuinka hienosti nekin on saatu sitten selvitettyä ja jonkinlaista kouluintoa vielä näin keväälläkin on. Vaikka toki loppuviikot väsyttää kun on aikaisia aamuja ja keskiviikkoisin pitkää päivää. 

Uusinta terveydenhoitaja tarkistus näön ja painon takia oli ennen lääkäriä ja painoa oli melkein kilo pois vaikka pituutta oli tullut. Mutta ei mitenkään hälyttävää. Adhd lääkkeen takia jota syö on tuo huonoruokaisuus hieman sivuoireena ja se aina aika ajoin tai aika useinkin vaivaa ja kuitenkin kova liikkuun ja touhuun on niin siksi sitten käsketty seuraan ja vähäänkään siltä tuntuu. Näkö oli kans syksyllä kyseenalainen mutta kun tehtiin jo siihen aikaan et koulu oli loppu niin ajateltiin varmistaa kevään puolella ja nyt sitten perjantaina onkin aika silmälääkärille. Itse lääkärin tarkistus oli mennyt hyvin.

Myös odotan aikaa toimintaterapia juttuihin et alkaako sitten elokuussa ja minkälainen vai ehtiikö alkaa jo nyt aiemmin. Kuviskerhossahan likka käynny syksyn ja kevään ja kaksi kertaa ois jäljellä. Sitten pitäisi jotain uutta alkaa miettiä. Tuos jonku matkan päässä ois oikein hevosterapeuttinen talli ja sosialipuolelta meinattu jos sitä käytäs kattoo kun likka niin niistä hevosista höpisee. Yökouluakin oli tuossa ennen pääsiäistä ja hienosti oli mennyt ja nyt oli seurakunnan hyrskisleirillä viikonloppuna yhden yön. Odottaa kovin tulevia et pääsisi kovin leireilee. Hienosti oli mennyt ja kun tuttuja ihmisiä niin he tietävät ottaa erityisyyden hienosti huomioon ja kun pieni paikka niin kaikki tietää myös meidän taustat muutenkin joka joskus on huono mutta nykyisin voisin sanoa jo sen kääntyneen hyvän puolelle.

Elukat voi hyvin. Kevättä rinnassa tuntuu olevan kaikilla. Myös meitin leikatulla kolleilla. Heidän kellokin on aikalailla kääntynyt kesäaikaan ja enempi yöt menee ulkona ja päivät nukutaan sisällä. Poikkeus öitäkin on kun noi kelit aikalailla vaihtelee. Ja muutenkaan ei pysy enää perässä missä ovat sisällä vai ulkona kun hyppäävät ovessa siinä missä ihmisetkin ja aina joku käy päästämässä sisälle tai ulos. Kun ovat sisälle tulossa niin tuossa rappusten kaiteella istuksivat siinä ikkuna ulkoeteisen ja eteisen välisestä ikkunasta näkee hyvin sitten siihen aina veskiin mennessä esim. Ihan kiva myös kun saavat kaikkia hiiriä yms. kiinni mutta se ei oo niin kivaa et ne pitää sisälle asti aina tuoda. Onneksi ne on useimmiten ollu kuolleita ettei oo tarttenu millään kalautella. Mutta joskus kun niiden massut on täys niin kyllä ne vain niiden kans ikäänkuin pallottelee toisilleen. Ja voi kun ovat vihaisia kun niiltä otetaan pois se. Joten onhan se sitten herkkua annettava tilalle.

Koiruuskin menisi luoja ties mihin jos sen vapaaksi saisi päättää. Täällä nurkilla kun aikalailla kaikilla vain uroskoiria niin ei oo paljon narttuja. Likka tykkää huolehtia koiruudesta ja leikittää ja vaikka kohta jo hetkin yhdeksänkös täyttää jo enskuussa niin pomppujalat on ja edelleen kaikki mattopiiskat lapiot ja vesiletkut moottorisahat sekä traktorit pitää haukkua.

Kyllä huomaa milloin alkaa aurinko nousta ja etenkin todella aurinkoinen aamu tulossa. Lintu pitää siitä huolen että silloin ei todellakaan nukuta.  Ja muutekseenkin vanha kuin on mutta jaksaa seurustella ja voi hyvinkin pulleasti ja peiliään syöttelee kun luulee et siellä toinen ja on vihainen kun ei ota vaikka kuinka kuorii ja kaikkea ja sitten ne on siellä häkin pohjalla.

Tässä ollut häslinkiä tummunkin kanssa ja sen miehen velipuolen takia. Velipuoli ei ottanu lääkkeitä ja siks sinne mentiin ja selviski et tummulla huono olla ennemminkin ja soitin sille ihan ambulanssin ja melkein viikon sairaalas makoilikin ja sitä vieläkin tutkivat yms. eli olikin ihan syytäkin tällä kertaa ja ihme kyllä tummun kanssa nyt alkanu välit paranee. Onkohan tummulle iskeny vanhuus vaiko vanhuus iskeny minuun?

No sitkeä flunssa minuun on kyllä iskenyt kuten mieheenkin ja likkakin oli sen takia miltei viikon pois koulusta. Hieman likka yskii vieläkin ja me kaikki. Mies sai oikein kuuritkin oli poskiontelot, korva ja keuhkoputkentulehdus. No nyt sitten kuurit lauantaina loppui mutta yskää kun kuitenkin. Minulla ei ole tulehduksia mutta perjantaina kävin tulehdusarvon ottaa 54 oli mutta ei muuta. Sitten yskin kahtena yönä verta ja sunnuntaina kun poika vietiin takaisin osastolle mies ajoi mut päivystykseen josta olin hyvin vihainen sillä siellä joutui taas useampia tunteja odottelemaan ja tiesin että mitää oo.No keuhkokuvat ottivat ja ne oli ihan ok. korvat poskiontelot jne ok. 38 tulehdusarvo joten sekin laskenut. Aikoin röntgenlääkärille näyttää kuvia mutta eipä niis mitää oo ollu ku eivät oo soittanu. Sanoi vain et levätä juu kotiäitihän lepää niin. Pyykkikonevintilla yms. Juu ja et se veri kun ei tuu kuin levossa on vain joku pieni suoni yskies repeytyny ja se vain si ku kaueammin yskimättä yöllä pakkautuu siihen. Jos ponnistellesse tulee tai niiku päivällä ni si huolestuttavampaa ja jos kuume nousee. Mullahan oli kuumetta jos useampi päivä putkeen mutta nyt ei oo enään ollu koko viikonloppuun. On vaan ihan seis fiilis ja paljon tartte tehdä ku tuntuu ettei henkeä saa.

Eilen sain pyykkiä pestyksi ja sain miehen kantaa saavin alas. En saanu ulos kuivaan. Tästä pitäski mennä niitä nyt seuraavaksi laittaa. Mies vei aamulla likan aamulla hammashoitajalle jossa kaikki oli ollut ok ja siittä vei koululle ja meni itse auttaa kaveriaan. Tulee si kolmen aikaan hakee likan kuviskerhoon. Oon ihan siinä kunnos ettei musta ois ollut ajeleen edes takas taksin virkaa tänään tässä olossa kun vähän väliä valuu vettä silmistäkin.

Jaa-a, olikohan tässä nyt kaikki tälle erää mitä nyt noin päällisin puolin muistan. Mukavaa tiistaita kaikille!