Niin se vaan aika menee ja taas oli kellojenkin siirto. Syysloma meni vauhdilla ja viimeviikkokin. Jospa nyt kertoisilin ja mietiskelisin mitä tässä on parin viimeisen ns. kesä ajan viikon puolella tehty ja mitä kaikkea ois tässä aluksi talviaikaan siirryttäessä tulossa.

Syyslomahan meillä meni siellä forssan suunnilla taas asioita järjestellen ja tavaroita läpikäyden ja olihan meillä silloin se pojan verkostopalaverikin ja pojalla ns. kotiloma joka meni kyllä viettäen hieman lähempänä kuin että oltas kotiin asti tultu.

Kone näyttelyssäkin tuli käväistyä ystäpariskuntakin ja pojan kummit siis oli mukana ja oli poika yllättynyt kun ei asiasta tienny. Likka jäi mummille kun mummi lähti uimaan ja sen jälkeen vei vielä ulos syömään. Ja poika sai näin ollen hieman enempi nyt meidän huomioo. Ja myös sitten viikolla ollu pojan loma meni osittain niin et taas toinen mamma oli likan kanssa (ja tädit) ja sai siellä toisenlaista hemmottelua ja huomioo joten ei pojan kanssakin meni loma hieman paremmin ja kun ei kokoaikaa oltu samassa. Viimeinen vuorokausi kylläkin. 

Yhden kerran pojalle tuli isompi kohtaus ja ei ollut nyrkkien heiluminen kaukana. Onneksi saatiin ilman kiinnipitoa tilanne haltuun ja poika rauhoittuun. Mutta kokoajan siinä varpaillaan saa olla koittaa lukea ja ennakoida tilanteita.Konenäyttelystä poika sai valtran talvitakin ja housut sekä pipon ja hanskat ostettiin kaupasta. Talvikengät pitäisi vielä laittaa. Mutta ensin pitää laittaa omasta pussista niin saadaan se kyllä sitten kuittia vastaan takaisin sossulta kun pojan hoitotuki ja lapsilisähän menee sinne eikä meille.

Verkostopalaveri oli todella hyvä. Siellä psygologilla oli selkeästi kerrottu asiat missä mennään ja monta ihmistä oli paikalla. Vain se jossa pojan pitäisi olla virallinen sijoitus paikka kun sairaala sitä ei virallisesti voi olla niin eivät tulleet ei edes etänä. Tästä soitimme myöhemmin sosiaalityöntekijälle et oltiin hieman pettyneitä siihen etteivät tulleet ja ovat muutoinkin ainakin meihin olleet kovin vähän yhteydessä. Ja useamman kerran jo pojan luistimien ja monojen perään kyselty. Pitänee itse mennä hakemaan ja kysymään et onko ne edes talossa enään vai onko joku muu ne mennyt ottamaan. 

Pojan hoitojakso ainakin jatkuu helmikuuhun asti ja tammikuussa olisi uusi verkostopalaveri sitten. Aika paljon lääkäri luetteli asioita joiden sijoituspaikan pitäisi pystyä olemaan pojan hoidon saada jatkumoa tuolta lähdettäessä. Se ei olekaan ihan helppo miettiminen sossun puolelle ja sen näköiset oli minusta heidän ilmeetkin. En kyllä nyt haluaisi olla heidän tilalla koska tää tilanne ei oo mitenkään helppo.

Likka pääsi taas jääkiekkopeliin ja tällä kertaa kun annetiin mukaan enempi rahaa hankki hän sitten oikein kannatus piponkin. Ja niin hehkutti heti kun tulivat takaisin että voitto tuli kotiin ja heti seuraavana aamunakin vielä. Jalkapalloonkin likka on innostunut kovin ja sille säärisuojat saatiin nyt hankittua niin voi kun likka oli iloinen. Myös tulevana lauantaina kun mennään äidin luoksen halloween bileisiin niin kerrankin hankin oikein ns. puvun sinne ja ihmeiden aika ei siis ole ohi kun munkin kokoiselle sellainen jopa löytyi. Juu ja likka sai kans ja kokeili sitä tänään aamulla niin voi kun oli haltioissaan kun osasin juuri oikean ostaa. Ja itse iloinen siitä et jopa osasin oikean kokoisen ostaa ja se voipi mennä vielä vuodenkin päästä.

Perhetyökin on täällä käynyt paitsi silloin kun olimme siellä reisun päällä. Tällä viikolla tulee myös kahdesti ja ensiviikolla onkin lastensuojeluviranomaisen tapaaminen ja selvitys on nyt sitten tehty ja katsotaan mitä perhetyö on mieltä meistä ja meidän avun tarpeesta ja miten sitten alkaa käynnit ja millä tiheydellä. Mutta meidän perhetyöntekijä nyt joka on käynyt niin aivan ihana ihminen. Hänelle on helppo puhuakin. Likalla muuten jatkuu 6kk pedagoginen hevostoimintakin ls:n avohuollon tukitoimena ja mahtava homma. Likka on aivan haltioissaan asiasta. Koska aikaulujen yhteensopivuus ei oikein onnistu yritämme jokatoinen lauantai sitten jolloin ratsastuksen opellekin sopii paremmin kiireiseen aikatauluunsa.

Viikonloppu oli aivan ihana. Likka oli siis tukiviikonlopulla ja meille tuli ystäväpariskunta ja heidän kanssa saunottiin ja muutenkin oli ihanaa. Käytiin kärkkäisellä pyörimässä ja sain ihania lahjojakin ja tietty mieskin kun hänellä onkin huomenna synttärit ja meidän toinen ystäväpariskunta tulee huomenna illal käymään tuomaan miehelle lahjan jonka minä tiedän kyllä mitä mutta mies ei vaan tiedä. ;) onhan tuo koittanut udella minulta ja heiltä mutta ei vain onnistu. 

Noin muutenkin nyt on taas jotenkin mahtava fiilis varmasti viikonlopusta johtuenkin myös ja sellainen olo et taas jaksaisi paremmin ja odotan kovin myös halloween bileitä ja sitä et saan näyttää sen mekon. Ensin pidetään päivällä sellaiset missä on lapset ja sitten myöhemmin illalla vien likan mummille ja jatkamme aikuisten voimalla. :)

Hyvää alkanutta talviaikaa kaikille!