Niin tänään heti alkoi viikko ls:n ja perhetyön tapaamisella. No tänään sitten oli päläpälä minä oikein päällä. Tiedä sitten saiko siitä kukaan mitään tolkkua mutta voinen uskoa et jos ei muuta niin erittäin sotkuisen melkein 14 vuoden täällä asumisaikani noin päällisin puolin. Jos yksityiskohtiin menisi menisi siihen ikuisuus ja kaikkea enään niin teräväpiirtona voi muistaaakaan.

Voin myöntää, kaikki meni aamulla hyvin siihen asti kun likka lähti kouluun. Siittä seuraava puolitoista tuntia olin kuin kusisukassa, kyllä jännitti että mitä tällä kertaa. Onnekseni tuli heti sellainen hyvä fiilis ja pystyin olemaan oma avoin itseni. Helpottavaakin jopa etenkin sen jälkeen kun mies meni töihin ja ls lähti. Oli jotenkin helppo puhua.

Mies lähti töihin samalla ku ls meni ja nämä heti jäivätkin jutteleen minun kanssa ja esittelin heille tätä sotkuista taloa. Heti tässä sitten aloitellaankin ja huomenna tulee joku eri nainen perhetyöstä käymään sitten kun likkakin on jo kotona. Eli jälleen hieman jännittää ketä tällä kertaa. Sain minä heti kotitehtävänkin. ns. vikalistan. Niin aivan minun pitäisi jonkinlainen perheen vikalista tehdä minun näkökulmastani. Hmm... tässäpä sitä onkin nyt hieman ennen kuin likka tulee niin mietittävää. Mikä on vikalista ja mitä siihen noin niinku pitäs, no en mää vaan tiedä eikä vaan oo niinku hajuakaan mutta jospa mää ny jotain laitan, kaippa se on kai ok !?! :/ 

VIKALISTA

-  Järjestyksen pysyminen, eli tavaroille joille ei löydy paikkaa ei ole taloon kuuluvia tai kuuluvat komeroon tai kiertoon. Esim. kaikki pöytätasot on iso ongelma. Lapsen tavarat kuuluu lastenhuoneeseen. Eikä ainakaan alakertaan vaan pitäisi saada oppimaan jotta ne viedään takaisin mistä otettukin.

- Vaikka emme komerossa asukaan saa komerot ja kaapitkin olla järjestyksessä joten jos etsii jotain olisi kiva jos etsijä laittaisi ne takaisin paikalleenkin.

- astiakonetta voi käyttää muutkin kuin vain perheen äiti.

- myös pyykkikonetta osaa muutkin käyttää ja etenkin ottaa pyykit narulle kuivuun jos en sen sadannnen koneellisen jälkeen illalla äiti ei enään jaksa.

- Vain keittiössä syödään ja vain keittiössä ihan jokainen, ellei katsota leffaa tai syödä ulkona/verannnalla. Myös siitä saa muutkin viedä astiat altaaseen kuin vain perheen äiti.

- sisällä oltaville työkaluille/johdoille yms. voisi olla vain 1 kaappi käytössä.

- Jos äiti auttaa ulkotöissä isää voisi isä vastaavasti hieman auttaa sisätöissä äitiäkin!?!

- Ruokaa voi tehdä isäkin sekä miettiä mitä syödään ja mielellään terveellisesti tai edes kohtuu hintaisesti. (Lapsikin osaa makaronin keittää ja jauhelihan paistaa)

- Pitäisi osata ajatella enemmän itseään ja perhettään niin isän kuin äidinkin eikä aina olla tekemässä mitä muut haluaa, odottaa ja toivoo. Pitää osata sanoa EI!

- Eikö aikuinen mies voisi jo itse muistaa lääkkeensä ottamisen ja ostamisen!?! Vaikka toisaalta meneehän se siinä missä muistutan likkaa ja itsekin otan. Ja käyn omani ja likan ostamassa.

- Äidin eli minun pitäisi ehkä hieman enempi vielä antaa huomiooni ja aikaani likalle, ja vastaavasti miehenkin likalle aikaansa mutta myös minulle. Vaikka kuinka on työkausi. 

Onko se tämä sitten ns. vikalistako/kö?! No näin myö oikeastaan oletan. Kai, ehkä lisääntynee poistunee huomenna sitten mutta näin on ny.