Hyvää jouluviikkoa kaikille. Ei enään kauaa kun pukki tulee ja tyhjentää pussinsa. Ai hä, kenen mielestä tuo kuulosti kaksmieliseltä. No ei ku niinhän se menee eiks vaan. Ja ainahan vaikka kuinka on tiukkaa ja päättää ettei osta, hanki tai tee kenellekään mitään niin vaan kuitenkin viimeisillä rahoillaan kuitenkin sitten.

Tuossa yhdes vaihees olin ihan sama joulu sitä joulu tätä teki mieli kaivautua peiton alle ja herää vasta ensivuonna sitten. Tänään kuitekin tai taisi jo tuos viikonloppuna tulla jouluisempi fiilis ja mieli. Launtaina ystävä kävi auttaa siivouksen kanssa ja sitten päädyimmekin saunaan. Hän soitti miehelleen ja saunottiin ja oli hauskaa. Nyt on tänäänkin ollut niin hyvä fiilis.

Tänään tuli ja meni takuueläke. Mutta nyt onkin oikeastaan kaikki joulun ruat kaapissa ja huomenna teen osan valmiiksi kuten rosollin. Ja tänään vielä on piparitaikinan teko sillä huomenna leivotaan tämän vuoden viimeiset piparit. Toivottavasti eivät mene pipariksi. Kuten eka taikina onnistui mutta toisesta unohdin siirapin ja seuraavasta tuli liian leviävää sorttia. Nyt on pakko olla todella tarkkana ettei mikään mene pilalle. 

Tänään pullotettaan vielä omenaviini. Omatekoista juu. Ja hyvää tuli ainakin minun mielestä. Tosin joutuu hieman lantraa kivennäisvedellä. Sitten olis tuo makkarin siivous. Kun vaan saisin aikaiseksi niin ois se tunnissa ihan valmis. 

Huomenna tosiaan haemme pojan  kotilomalle ja käymme ystävän luona kylässä ja sitten tulemme kotiin pipareiden leivontaan ja rosollin tekkoon ja siivotaan niin et saadaan matot lattialle. Eli puuhaa piisaa. Aattoon ei jää kuin saunan lämmitys ja haudoilla käynti ja pienesti kokkausta. Äiti, isäpuoli ja siskoni tulevat joskus 16 mennessä. Heitä odottaa ruoka täällä ja sen jälkeen sauna ja sitten onkin pukki muka käynyt ja sen jälkeen on puuro. Siinä se päivä sitten menikin. Luulempa et aika myöhäiseksi menee itseasiassa nukkumaan meno.

Mut nyt tekis niin mieli laulella joululauluja ja fiilis on jotenkin ihan ihmeellinen. 

Hyvää ja Rauhallista joulua kaikille lukijoilleni!

p.s. Instaa kannattaa seuraa. Lisäilen varmasti sinne kuvia koko joulun ajan. Minä en pidä sometaukoa vaikka moni muu niin tekeekin.